Muziek vanuit het Niets | Workshops

 

 

 

Workshops en trainingen

Muzikale groepsimprovisatie voor beginners zonder instrument tot multi~instrumentalisten

 
Bespeel je een instrument, zing je en wil je ervaren hoe je bij je eigen muziek komt? Dan is dit een prachtige workshop voor je. Zonder lessenaar, zonder bladmuziek of akkoordenschema en los van vaardigheden. Laagdrempelig en toegankelijk zodat je snel in een groep kan improviseren. Jij met jouw muziek!

In het niets liggen je inspiratie, je mooie ideeën en verhalen!

Dat is niet abstract, dat is te vinden!

In de workshops leer je je muzikale mogelijkheden verbreden en je eigen creatieve muzikaliteit kennen. 
Je leert hoe je ideeën laat opborrelen en hoe je die ideeën kan laten horen. We gaan onderzoeken waardoor je je kan laten inspireren.
We gaan je oren en andere zintuigen openen, spelen met associaties en reageren op elkaar. En zo samen, in stapjes, een stuk muziek maken, ter plekke en op dat moment. Gloednieuw. En daarna nog een stuk. En nog een, en nóg een …

De Kobranie methode is het uitgangspunt voor de lessen: een muzikale werkvorm die groepen improviserend laat samenspelen. Kobranie is anders: Het is een creatieve werkvorm die los staat van stijl en idioom. Een processor (soort dirigent) stuurt de groep muzikanten aan met zgn. directie tekens die het improvisatie proces begeleiden. We gaan een muzikaal avontuur aan waarin je in een groep muziek maakt vanuit het niets! www.kobranie.nl

De lessen zijn opgebouwd uit opwarmings oefeningen, associatie oefeningen, muzikale en creatieve werkvormen, het aanleren van de tekens, hiermee lekker stoeien en natuurlijk veel spelen! Muziek maken in een groep waarin iedereen zich veilig en vrij voelt.

De lessen zijn geschikt voor zowel beginnende tot multi- instrumentalisten en zangers.

Vind je het leuk met je muzikale creativiteit aan de slag gaan, stuur dan een mail naar

mariekevanderheyden@gmail.com

Locatie: Amsterdam

De workshops worden ook op je eigen locatie gegeven. Neem contact op voor de mogelijkheden.

De workshops worden geleid door Marieke van der Heyden. Zij is professioneel muzikant en getraind in de Kobranie methode. “Mijn grote passie is om met mijn cello en muziek naar mensen te gaan die niet vanzelfsprekend met muziek in aanraking komen. Ik ben heel gedreven in het inspireren van kinderen en volwassenen om vanuit hun eigen creativiteit en ideeën muziek te maken en te beleven. Vanuit deze passie ontwikkel ik projecten en workshops.” 

Deelnemers over de sessies:

Muziekimprovisatie is van de gebaande paden weg,  spelen buiten je comfort zone. Het is een ontdekkingsreis naar nieuwe klanken, melodieën en structuren. Marieke begeleidt die tocht met verve.  Ze daagt je uit als je de moed (nog) niet hebt en doet een stap terug als de flow er is. Het resultaat, een aantal boeiende stukken waarbij het kippenvel op de loer lag.”

” * uit je comfort zone naar authenticiteit * spelen/experimenteren * met anderen samen naar ander level * uitdaging *meditatief * creatief/flow (beetje hetzelfde gevoel als surfen op een golf)”

“Muziek van uit het Niets is vooral een openhartige ervaring in een speelse sfeer.
Samen met leuke mensen van alle niveaus daag ik mezelf wekelijks uit om beter te luisteren en beter te spelen.
En het werkt! Ik voel mezelf en sterker en een meer zelfverzekerde muzikant na een dosis Kobranie.”