Cellolessen

AMSTERDAM CELLO TEAM

Het Amsterdam Cello Team is een groep kinderen die allemaal gek zijn van muziek en cello spelen. Ze komen elke week op celloles en hebben ook les met de hele groep, volgen workshops en geven optredens. Een echt cello team!

Wil je dat ook? Kom dan cello spelen bij het

Amsterdam Cello Team!

Met verschillende stijlen muziek ontdek je wat allemaal mogelijk is met een cello. Je krijgt tips voor thuis zodat het leuk blijft om te oefenen. Je leert hoe je met een cello zit, hoe je de stok vasthoudt en hoe je de mooiste klank kunt laten horen. Dat is de sportieve kant van de zaak. Je speelt stukjes uit je hoofd en leert natuurlijk ook noten lezen.  Met die noten kan je je eigen cello muziek of lied schrijven en optreden.

Er is in mijn lessen veel ruimte voor eigen je creativiteit en je intrinsieke motivatie. We gaan werken met jouw input die ik ontwikkel tot lesmateriaal. Heel inspirerend, ook voor mij!

Cello spelen gaat voor mij ook over het  ‘spelen’ in de breedste zin van het woord: “de vrijheid om je eigen nieuwsgierigheid te volgen. Om te zoeken en te ontdekken, te proberen en te creëren. Niet omdat een ouder of leraar het je voorkauwt, maar gewoon, omdat je er zin in hebt.” Rutger Bregman | de Correspondent | Waarom onze kinderen steeds minder spelen (en wij met een burn-out thuis zitten)

Elk schooljaar werken we aan een kort project: een eigen compositie schrijven en uitvoeren, of rond een bepaald thema zoals Piraten of werken vanuit muzikale en creatieve spelvormen.

                 

Ik gebruik ook graag vernieuwende technieken: In mijn lessen kom je dan ook af en toe ook met elektronica in aanraking. Bijvoorbeeld: Een elektrische cello of een loopstation.

In het kader van de Cello Biennale Amsterdam gaf ik workshops waarin de cello en loopstation de hoofdrol spelen. In de workshop maakte ik met kinderen en hun cello een gloednieuwe compositie waarvoor het materiaal door henzelf als input gebruikt wordt.

fullsizerender

Specialisaties

Voor heel jonge kinderen heb ik lesmateriaal ontwikkeld waarbij muzikale en instrumentale vaardigheden in spelvorm worden aangeboden. Zo kunnen kinderen op heel jonge leeftijd echt liedjes en verhalen spelen op hun cello.

proefles tobias

Ook specialiseerde ik mij in muziekeducatie in het Speciaal Onderwijs en heb ik veel ervaring in het werken met kinderen met ASS, ADHD en andere diversiteiten. Ik geloof dat het beeld dat heerst over deze kinderen, een beperkt beeld is. Dat verdient ruimere en kleurrijkere ideeën en vraagt maatwerk. Wat mij steeds ontroert is dat door met hen te werken vanuit creatieve expressie, deze kinderen talenten kunnen laten zien die je niet meteen zou vermoeden.

De lessen zijn zowel individueel als in groepsvorm, dan maak je meteen samen muziek!

Wil je meer weten over de lessen en maatwerk, een proefles, informatie over het huren van een cello of meteen beginnen?  

Stuur me dan graag een mail sturen:

mariekevanderheyden@gmail.com

                                            

Tarieven  lessen                             Word lid - Kunstenbond                    logo

De lessen zijn wekelijks op maandag, volgens het rooster. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

De leslocatie is in Amsterdam-West, naast het Erasmuspark.

Groepslessen en optredens worden ingepland.

Tarieven m.i.v. september 2023

30 minuten incl. groepslessen : € 27,-

45 minuten : € 40,-

Prijzen onder voorbehoud van tussentijdse tarief wijzigingen.

Betaling

Je ontvangt 4 maal per jaar een factuur over de lessen.

Bij tijdige afmelding, dat is minimaal 24 uur voor aanvang van de les, wordt de les niet in rekening gebracht.

Vanaf 21 jaar moet ik 21% BTW rekenen.

Wanneer je wil stoppen met de lessen, geldt er een opzegtermijn van 4 lessen.