Workshops 2017-2018

Heb je al een tijdje les en wil je ook eens met je instrument je eigen geluid en ideeën ontdekken? Dan zijn dit twee muzikale uitdagingen voor jou! Zet je eigen muzikaliteit en creativiteit in tijdens deze workshops.

| MUZIEK VANUIT HET NIETS |

Wil je ervaren hoe je met alleen je instrument en/of stem bij je eigen muziek komt? Dan is dit een prachtige workshop voor je. Zonder lessenaar, zonder bladmuziek en los van vaardigheden. Alleen jij met jouw muziek! We gaan een muzikaal proces aan waarin je in een groep muziek maakt vanuit het niets!

Inspiratie, plezier en ontdekkingen.

Marieke heeft trainingen gevolgd in de Kobranie methode bij Esmée Oltuis.

De Kobranie Methode is een muzikale werkvorm die groepen improviserend laat samenspelen, onder leiding van een processor. Het is ook een creatieve werkvorm, los van stijl en dogma’s. De Kobranie Methode gaat niet uit van vaardigheden en stelt het artistieke initiatief, de creativiteit en eigenheid voorop.

Voor meer info en startdata:

http://www.mariekevanderheyden.nl/muziek-vanuit-het-niets/

 

‘LOOPING’-CELLO  | Creëer je eigen cello muziek 

Daag jezelf uit en stap met je CELLO uit je comfortzone

Voor avontuurlijke en onderzoekende cellisten!

Alle leeftijden

Bij voldoende belangstelling wordt er een groep  spelers gevormd.

                  

Jouw input, jouw ideeën en experimenten vormen zich in 5 lessen tot het materiaal voor een compositie. De cello is een super veelzijdig instrument met veel kleuren en muzikale mogelijkheden. Die gaan we verder ONT-dekken en gebruiken met inzet van een LOOP-STATION. Een loopstation stelt je in staat om de geluiden van je cello op te nemen en direct te herhalen. Je maakt extra lagen muziek waar je live overheen gaat spelen. In een kleine groep, van 3 tot 5 mensen, schrijven we een eigen, nieuw stuk voor cello ensemble.  We sluiten de reeks lessen af met een uitvoering van deze wereldpremière.

5 lessen van 1,5 uur

Locatie: Amsterdam-West

Kosten: € 100,-  (ex BTW: Vanaf 21 jaar BTW-plichtig)

De workshop is geschikt voor alle niveaus, dus ook beginners! De groepen worden samengesteld op basis van ervaring.

Meer informatie en inschrijven:

mariekevanderheyden@gmail.com