Cellolessen

AMSTERDAM CELLO TEAM

Het ACT is een groep kinderen die allemaal gek zijn van muziek en cello spelen. Ze komen elke week op celloles en hebben ook les met de hele groep, volgen workshops en geven optredens. Een echt cello team!

Wil je dat ook? Kom dan cello spelen bij het

Amsterdam Cello Team!

Met verschillende stijlen muziek ontdek je wat allemaal mogelijk is met een cello. Je krijgt tips voor thuis zodat het leuk blijft om te oefenen. Je leert hoe je met een cello zit, hoe je de stok vasthoudt en hoe je de mooiste klank kunt laten horen. Dat is de sportieve kant van de zaak. Je speelt stukjes uit je hoofd en leert natuurlijk ook noten lezen.  Met die noten kan je je eigen cello muziek of lied schrijven en optreden.

 

Er is in mijn lessen veel ruimte voor eigen je creativiteit. We gaan werken met jouw input die ik ontwikkel tot lesmateriaal. Heel inspirerend!

Een aantal maal per seizoen werken we aan een kort project: een eigen compositie schrijven en uitvoeren, of rond een bepaald thema zoals Piraten of muzikale spelvormen.

                 

Ik gebruik ook graag vernieuwende technieken: In mijn lessen kom je dan ook af en toe ook met elektronica in aanraking. Bijvoorbeeld: Een elektrische cello of een loopstation.

In het kader van de Cello Biennale Amsterdam 2016 in het Muziekgebouw aan ’t IJ gaf ik workshops (naar de workshops) waarin cello en loopstation de hoofdrol spelen. In ‘Maak Muziek!’ maakte ik met kinderen en hun cello een gloednieuwe compositie waarvoor het materiaal door henzelf als input gebruikt wordt. Radio 4 maakte een item, volg de link in dit bericht en luister mee. http://www.radio4.nl/podium/uitzending/374732/podium

fullsizerender

Voor heel jonge kinderen heb ik lesmateriaal ontwikkeld waarbij muzikale en instrumentale vaardigheden in spelvorm worden aangeboden. Zo kunnen kinderen op heel jonge leeftijd echt liedjes en verhalen spelen op hun cello!

proefles tobias

De lessen zijn zowel individueel als in groepsvorm, dan maak je meteen samen muziek!

Wil je een gratis proefles, meer informatie over het huren van een cello of meteen beginnen?  Dan kan je me een mail sturen via:

mariekevanderheyden@gmail.com

                                            

Tarieven individuele lessen                                                 logo

1 september 2018 t/m december 2018

10 lessen van 30 minuten t/m december 2018: € 210,-
10 lessen van 45 minuten t/m december 2018: € 300,-
10 lessen 60 minuten t/m december 2018 € 415,-
Vanaf 21 jaar moet ik 21% BTW rekenen.

 

Tarieven m.i.v. 2019

10 lessen van 30 minuten : € 220,-

10 lessen van 45 minuten : € 310,-

Les van 60 minuten : € 42,-

Vanaf 21 jaar moet ik 21% BTW rekenen.

„Muziek maken vind ik het leukste wat er is. En iedereen kan het! Als je dat ook nog met je cello en je vrienden samen doet, kan het niet meer stuk!

Tijdens mijn jarenlange ervaring in lesgeven, zowel op muziekscholen als in mijn privé praktijk, met het produceren en ontwikkelen van muziekvoorstellingen en workshops heb ik vele kinderen in aanraking gebracht met de cello en muziek. In mijn lessen workshops staan plezier in muziek maken, samenspel en het in spelvorm aanbieden van muzikale en instrumentale vaardigheden centraal. Als je plezier hebt, voel je je vrij en sta je open om van alles en nog wat te leren, te onderzoeken en te doen!”